Wondermiddel tegen wagenziekte (of voor gewoon lekker slapen)

anwb-acustraps
Heb je last van wagenziekte, zwangerschapsmisselijkheid of ben je ‘all-round’ misselijk? Dan kun je hiervoor bij de ANWB een polsband kopen. De band geeft lichte druk op acupressuurpunten op de pols. Horden ouders prijzen dit wondermiddel. Hun kroost zit blij en braakvrij op de achterbank. Goedkoper en effectiever is zelf aan de slag gaan met je Pericard-meridaan.

Hikken, boeren, braken

De Maag is de bron van vloeistoffen en de kookpan van onze energie uit voedsel (“Graan qi”). De energierichting van Maag-qi is naar beneden, richting de darmen. Als we last hebben van misselijkheid, boeren of zelfs braken, dan gaat de Maag-qi de verkeerde kant op. Naar boven dus. Vaak gaat dit samen met een gevoel van volheid in de borst of buik. De Maag moet dus even tot de orde geroepen worden. Dit kun je doen via het veelbesproken acupunctuurpunt Pericard 6 (Neiguan). Dit is ook het commandopunt (‘Gao Wu’) van de thorax en verlicht volheid in de borstregio.

Waar vind je dit punt?

Neiguan (PC6) ligt op de binnenzijde van je onderarm. Als je je vuist balt, zie je twee pezen. In het midden van deze pezen loopt de Pericard-meridaan. Ga vanaf je polsplooi met de duim van je andere hand ongeveer 2 duimbreedtes naar beneden. Je overige vingers houd je aan de buitenzijde van je pols, ter ondersteuning. Masseer dit punt zachtjes met je duim voor een minuut. Punt niet gevonden? Je kunt ook hier kijken

Ook voor lekker slapen

Ik gebruik dit punt zelf vaak als ik niet in slaap kan vallen. Het Pericard heeft namelijk een innige relatie met het Hart. Met Pericard 6 kun je je Hart geruststellen. Door dit punt te masseren zeg je eigenlijk tegen je Hart: “het is mooi geweest voor vandaag. Nu gaan we gewoon lekker slapen!” Het is overigens wel heel bijzonder dat de polsbandjes van de ANWB deze functie niet ondersteunen (‘Acustraps zijn niet slaapverwekkend’).

P.S.: mocht Neiguan tot teleurstellende resultaten leiden, dan heeft de ANWB ook nog een andere oplossing.

 
Happy Hara biedt shiatsu massage voor jou. Mijn specialiteit is shiatsu voor emotionele klachten zoals slapeloosheid en stress.

Lid van Shiatsu Vereniging Nederland

Shiatsu Vereniging Nederland

Happy Hara is aangesloten bij de Shiatsu Vereniging Nederland. Hierdoor worden behandelingen (deels) vergoed uit de aanvullende zorgverzekering.
Happy Hara staat ingeschreven bij de KVK in Rotterdam onder nummer 70545200

2 gedachten over “Wondermiddel tegen wagenziekte (of voor gewoon lekker slapen)”

 1. Hoi Mark, gewoon volhouden met studeren en heel veel oefenen! Als je dan gediplomeerd bent, ligt de weg naar voldoening in je werk voor je open! En bedenk dat je het meeste leert als je diploma in handen hebt en lekker aan het werk bent en je je eigen stijl ontwikkelt.

  • Hoi Rita,
   Dank voor je tips! De weg naar voldoening. Dat klinkt heel mooi. Die wil ik ook vinden! 🙂

   Groeten,
   Mark

Reacties zijn gesloten.