Hoe mijn wereldberoemdheid in de kiem werd gesmoord

Ons huis. Mijn huis. Hangt vol met spiegels. Het is geen egotripperij. Historisch gegroeid. Het is onvermijdeijk dat ik mezelf tegenkom. Volgens mijn Wettig Identificatie Document ben ik 51 jaar. Face it: het beste is voorbij. Ik hoor te rijden in het nieuwste model Mercedes of worst case in een Renault Captur op afbetaling. Maar helaas. Mijn Nine Star Ki zegt het, dus is het zo: ik ben niet van het grote geld. En niet van de roem. Dat laatste is vandaag gebleken.

Ik kreeg een mail. Of ik met Happy Hara als shiatsu mens mee wilde doen in het RTL4 programma ‘Altijd Jong’. “Het programma richt zich op een brede doelgroep die interesse heeft in gezondheid, vitaliteit en gelukkig leven.” Nou ben ik meer van woord dan beeld, maar als het helpt om shiatsu te promoten, why not?

LIZ

Een dame belt me. Ze heet Liz. Ik zal het eerlijk zeggen: ik heb het niet zo op Liz-en. Misschien zijn er ook leuke Liz-en, maar ik moet altijd denken aan die slang uit de bijbel. Slangentaal. List en bedrog. Een rad voor ogen. Maar deze Liz niet hoor. Aardige vrouw. We hebben een geanimeerd gesprek. Over wat mij drijft om shiatsu te doen. Waar ik naar toe wil. Dat soort dingen. “O wat leuk, je doet het echt als een passie!” kirt ze. Het gesprek kabbelt voort. Een uitzending op TV. Dat is wat ze me voorspiegelt. Ik heb geen tv, dus zal mezelf waarschijnlijk nooit zien. Dat maakt niet uit want ik heb voldoende spiegels.

Altijd jong

Het gesprek eindigt in harmonie. Ze stuurt me details via de mail. Ik open de details en de schellen vallen van mijn kassen. Want passie en leuk en blabla, maar Liz, producente van het veelgeprezen RTL4-programma Altijd Jong, vraagt me 1950 euro exclusief BTW voor een uitzending van 1.5 minuut.

Gelukkig zijn ook andere opties mogelijk:

  • 2 minuten voor 2450 euro
  • 3 minuten voor 3000 euro
  • 4 minuten voor 3500 euro

Ik bedank Liz voor haar interesse en geef aan dat ze niet helemaal open kaart heeft gespeeld. Zij zegt dat ze wel 2 x heeft gezegd dat er kosten zijn verbonden aan deelname aan het veelgeprezen programma Altijd Jong. Dan stond ik zeker net ff in de spiegel te kijken of het was omdat Liz het gesprek handsfree voerde en wegviel. Dus helaas..geen uitzending op tv. Geen promotie van shiatsu op RTL4.

Moraal van dit  verhaal

Je zult het, net als ik, op eigen kracht moeten doen. Uitgaan van je uniciteit, het hemelse mandaat dat je bij geboorte is gegeven. En als Liz en haar veelgeprezen programma Altijd Jong écht bestaan of soortgelijken ooit op je pad komen, dat accepteren als een wispelturigheid van de Dao. En daarna loslaten. Daar is het immers het seizoen voor. 🍁 Geniet van de herfst. Laat los 😉