Slikker en Drinker op weg naar de sterren

Ik ben een goeie drinker. S.  een goeie slikker. Wat je haar ook aan pillen geeft, ze neemt het altijd zonder vragen. Vertrouwt mij volledig. Hooguit heeft ze een lichte belangstelling voor de werking. Er is een verborgen dosis in huis. Restjes van jaren benzapinen. Wist je dat je inslaappillen hebt en doorslaappillen? Doorslaap is beter.

In mijn jeugd heb ik eens een mooie kleurrijke pil gehad. Hij zat alleen in een doorzichtig plastic potje. Was dus heel bijzonder. Op zichzelf. Niet iedereen krijgt die. Het was een beloning voor Bijzonder Afwijkend Gedrag. Als ik nog even door ga, is mijn huisarts misschien weer bereid mij zo’n speciale pil voor te schrijven. Ik heb er toen twee-en-een-halve-dag op geslapen. Heerlijk. Daarna week ik nooit meer af.

De verborgen dosis is een idee van S. Ze noemt het stash, een verborgen voorraad. Als de dag der dagen komt, gaan we op bed liggen en verdelen de stash eerlijk. Ik iets meer dan zij, ben iets groter. Gordijnen dicht. Muziekje erbij. Wachten tot De Dood ons komt halen. Slikker en Drinker op weg naar de sterren.

We hebben dezelfde leerschool gehad. Ik hoor het zo’n therapeutische zeperd in een ribbroek nog vragen: “Wat zijn momenten om in het leven te verdrinken?” Geboorte, verlies van werk, verhuizing, dood. Grote verschuivingen. Ik herinner me ook die kerel uit Charlois. Behalve gek was hij vooral eng. Hij hield van pistolen. Iemand vroeg hem waarom. Hij zei: “Om de precisie”. Ik zei: “Dan kun je ook van horloges houden.” S. zat te glunderen. Was toen al trots op mij.

Een andere keer deed die engerd of hij flauwviel. Dat zag er gemaakt uit. Zijn handen voor zich uitgestrekt om z’n val  te breken. Als je wilt veinzen dat je flauw valt, moet je een échte vrij val maken. Beter niet voor een trein of langs het perron. Maar daarnaast zijn er meer dan genoeg plekken waar je overtuigend kunt flauwvallen. En ja, er kan restschade van breuk- of schaafwonden zijn. Met bloed erbij is het des te realistischer. Dan zal niemand twijfelen.

Het ging vandaag redelijk. Het bleef lang donker. Gedouched, aangekleed, hondje gelopen. Ontbeten en boodschappen gedaan in kwetsbaren uurtje van 07.00 uur. Weer zo’n corona-plus. Op dit moment zijn alle niet essentiële winkels gesloten. Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Niet essentieel is blijkbaar breed interperteerbaar. Want de Leenbakkers en Big Bazars zijn dicht. Maar bloemenhandels en slijteren open. Bloemen en alcohol houden van mensen.

Dus ik kocht 11 rode rozen. De vorige bos heeft S. mee naar boven genomen. En om in stijl te blijven, 11 flessen Pinotage. Goedkope slobberwijn. Doet wat het moet doen: verdoven. De wijnvelden in Zuid-Afrika moeten zo langzamerhand behoorlijk leeg zijn. Mijn schuld. Ik kom thuis. Met dit proviand moet ik de kerst kunnen uitzingen. Zo niet, dan toch. Ik val neer op de bank. Bankzaken worden onderschat. Ik val in een uitputtingsslaap.

Na korte tijd gewekt door de bel. Het is Paulus de Postkabouter. Een man van 60. Mollig, rond, witte baard, op randje van verzorgd. Ik zie een sliertje gele bami in zijn baard zitten en blijf er gebiologeerd naar staren. Hij draagt een jolige kerstmuts met pompoen. Zijn gezicht staat op ontevreden. Hij reikt me een brievenbuspakketje aan. Die passen bij mij nooit door de bus. Dat zou mij ook ontevreden stemmen. Ik bedank hem aardig. Ik bedank iedereen aardig. “Hij was een aardige man”, zullen ze later zeggen. Paulus en zijn pompoen hebben haast en lopen verder richting de buren. De pompoen danst blij en opgetogen op zijn ontevreden schedel. Het wordt vast een fantastische kerst voor sommige mensen.

 

Afbeelding: Suzy Hazelwood via Pexels

 
Happy Hara biedt shiatsu massage voor jou. Mijn specialiteit is shiatsu voor emotionele klachten zoals slapeloosheid en stress.

Lid van Shiatsu Vereniging Nederland

Shiatsu Vereniging Nederland

Happy Hara is aangesloten bij de Shiatsu Vereniging Nederland. Hierdoor worden behandelingen (deels) vergoed uit de aanvullende zorgverzekering.
Happy Hara staat ingeschreven bij de KVK in Rotterdam onder nummer 70545200