Dat had zo niet gehoeven

Mijn vrouw, voormalige vrouw, stond bekend om haar opvliegende karakter. We hebben nogal wat mensen gekend die na de eerste kennismaking met koffie en een stukje appeltaart vonden dat we een te deviant stel waren. En besloten de relatie niet verder te verdiepen. “Dat komt vast door mij,” zei ze dan schuldig. Ik wist het altijd om te draaien. “Niet door jou. Door de ander schatje”.

Lees verder

Slikker en Drinker op weg naar de sterren

Ik ben een goeie drinker. S.  een goeie slikker. Wat je haar ook aan pillen geeft, ze neemt het altijd zonder vragen. Vertrouwt mij volledig. Hooguit heeft ze een lichte belangstelling voor de werking. Er is een verborgen dosis in huis. Restjes van jaren benzapinen. Wist je dat je inslaappillen hebt en doorslaappillen? Doorslaap is beter.

Lees verder

Bye bye Greetz

Ik ben soms niet aardig. Niet tegen mensen op straat. Niet tegen mensen in het verkeer. In TCM-termen, de onderliggende shiatsu theorie, heet dat Lever-Qi stagnatie. Boosheid, frustratie, woede. Het zijn nuances van hetzelfde verschijnsel. Wees gewaarschuwd:  ik stagneer van huis uit redelijk vlot, word dan een ongeleid projectiel.

Lees verder

Bedankt II (2021) 😘

Het is een vreemde tijd. Ook bijzonder. Mijn wereld schudt. Ik zoek vaste grond, evenwicht. Het belet mij niet waar te nemen, zien, ervaren. Ik heb in 2020 mensen bedankt. Dat voelde goed. Ik hoop dat het ook voor hun goed voelde om te weten dat ik hun daden gezien, gevoeld heb. Dit is editie II.

Lees verder

En op de achtste dag schiep God Joep Beving

Het is een feit: ik heb in 2020 veel geluisterd. Naar wat mensen zeiden, vonden, dachten. Maar vooral naar muziek. Vooral naar Joep. 181.564 minuten Spotify. Niet alleen Joep natuurlijk, maar ik denk dat zijn klanken 50% van de tijd hebben gevuld . Waarom Joep? Ik vertel het je.

Lees verder

10 min.

10 minuten Wat zijn 10 minuten? Voorbij voordat je het weet Een fractie van tijd Je komt binnen Lacht Blij me te zien Trots voel ik me bij jou te horen Het leven is paardelullensoep Waar niet is, verliest de koning zijn recht Beter meeverlegen, dan onverlegen Dat dacht ik … Lees verder