Bye bye Greetz

Ik ben soms niet aardig. Niet tegen mensen op straat. Niet tegen mensen in het verkeer. In TCM-termen, de onderliggende shiatsu theorie, heet dat Lever-Qi stagnatie. Boosheid, frustratie, woede. Het zijn nuances van hetzelfde verschijnsel. Wees gewaarschuwd:  ik stagneer van huis uit redelijk vlot, word dan een ongeleid projectiel.

Lees verder

Bedankt II (2021) 😘

Het is een vreemde tijd. Ook bijzonder. Mijn wereld schudt. Ik zoek vaste grond, evenwicht. Het belet mij niet waar te nemen, zien, ervaren. Ik heb in 2020 mensen bedankt. Dat voelde goed. Ik hoop dat het ook voor hun goed voelde om te weten dat ik hun daden gezien, gevoeld heb. Dit is editie II.

Lees verder

En op de achtste dag schiep God Joep Beving

Het is een feit: ik heb in 2020 veel geluisterd. Naar wat mensen zeiden, vonden, dachten. Maar vooral naar muziek. Vooral naar Joep. 181.564 minuten Spotify. Niet alleen Joep natuurlijk, maar ik denk dat zijn klanken 50% van de tijd hebben gevuld . Waarom Joep? Ik vertel het je.

Lees verder

10 min.

10 minuten Wat zijn 10 minuten? Voorbij voordat je het weet Een fractie van tijd Je komt binnen Lacht Blij me te zien Trots voel ik me bij jou te horen Het leven is paardelullensoep Waar niet is, verliest de koning zijn recht Beter meeverlegen, dan onverlegen Dat dacht ik … Lees verder

Hoe mijn wereldberoemdheid in de kiem werd gesmoord

Ons huis. Mijn huis. Hangt vol met spiegels. Het is geen egotripperij. Historisch gegroeid. Het is onvermijdeijk dat ik mezelf tegenkom. Volgens mijn Wettig Identificatie Document ben ik 51 jaar. Face it: het beste is voorbij. Ik hoor te rijden in het nieuwste model Mercedes of worst case in een Renault Captur op afbetaling. Maar helaas. Mijn Nine Star Ki zegt het, dus is het zo: ik ben niet van het grote geld. En niet van de roem. Dat laatste is vandaag gebleken.

Lees verder

Bedankt

Ik weet niet meer waar ik het gelezen heb..vast ergens in één van die vage bladen of boeken waarmee ik mijn hoofd bevolk. Het woord is, dat je je beter voelt als je mensen bedankt. Voor een kleine of grote dienst. Voor het verschil. Omdat het hun werk is maar nog steeds geen vanzelfsprekendheid. Omdat ze je mogen. Omdat ze jou vertrouwen. Omdat ze je willen helpen.

Lees verder

Hoe corona mijn leven redde

Dog on bed

Ik zal het eerlijk zeggen, heb lang getwijfeld of ik dit moest schrijven. Bang voor wat de wereld dan zou denken. Maar nu denk ik: het is de werkelijkheid zoals ik m ervaar, dus wat kan daar mis mee zijn?

Lees verder