Over mij

Ik ben Mark Vroonland en geef shiatsu massage in Rotterdam.

Van 2007 tot 2012 heb ik een opleiding aan de Open Universiteit gevolgd. Daarom mag ik nu de titel Master of Science voeren. Prachtig natuurlijk, maar daarna was ik ook compleet klaar met het Academisch Leven en werd het tijd voor dingen die mijn ❤️ begeren.

Ik deed een 1-jarige spoedopleiding tot yoga-docent. Was leuk! Na afloop wist ik helaas nog steeds niet waar je lurven zaten of hoe het bekken werkt. Ik wilde meer!

Hiervoor reisde ik langs alle 4-jarige yoga opleidingen in NL. En zag hoe de docentes lenig en opgewekt in en uit hun BMW X1’s sprongen, terwijl hun studenten hun verafgodend nakeken 🥱. Het voelde niet goed.

In 2014 ging ik naar een open dag van een shiatsu school. Binnen 10 minuten was het raak. Dit was het! En, hoewel het relaxed klinkt, was het geen makkelijke weg. We begonnen met z’n 32-en en aan het einde van de rit, zaten er nog maar 9 studenten in de klas. Ik was verbaasd dat ik daarbij hoorde.

Shiatsu is fijn om te geven. Omdat je het doet vanuit je ❤️
Shiatsu is fijn om te ontvangen omdat je het voelt in je ❤️

Het mooiste van shiatsu is dat je moet afdalen in de Chinese klassiekers om te begrijpen hoe je een lichaam terug in balans kunt brengen. Shiatsu en Traditionele Chinese Geneeskunde zijn voor mij een mer à boire, een zee om leeg te drinken.

Shiatsu en TCM zijn een combi van levensfilosofie, gezondheid, balans, wijsheid en boerenverstand.
Om mijn bron te voeden, studeer ik sinds kort acupunctuur.
Het is mijn plan om shiatsu en acupunctuur te combineren tot één groot feest.

Voor jou en mij.

Even concreet: wat kan shiatsu voor jou doen?

Jouw eigen shiatsu ervaring is het enige overtuigende bewijs dat ik kan bieden.
Wil je een shiatsu massage ontvangen? Neem dan contact met me op
Of lees over een shiatsu behandeling
Of ga lekker iets ander doen 😉
Lees bijvoorbeeld m’n blog of
de interviews met mensen met naam en faam in dit vakgebied.
Doe wat voor jou goed voelt.
Dan is het ook goed 👍

Hier is m’n cv:

Over de vergoeding van een shiatsu massage door je zorgverzekering

Ik ben aangesloten bij de Shiatsu Vereniging Nederland. Hierdoor worden mijn behandelingen (deels) vergoed uit de aanvullende zorgverzekering. De SVN vraagt dat ik mijn vakinhoudelijke shiatsu kennis en m’n medische basiskennis op orde houd. Zo blijf ik zowel in het Oosten als in het Westen gegrond.

Overige Serieuze Zaken:

Verder is het handig om te weten dat mijn behandelingen onder het WKKGZ-klachtrecht vallen. Ik ben geregistreerd in het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg en val onder de onafhankelijke tuchtrechtspraak van het Tuchtcollege voor de Complementaire Zorg. Wil je het naadje van de kous weten? Dan vind je hier de klachtenprocedure en m’n privacy statement.

Klein verzoek: ben je cliënt en mochten we het ergens niet eens over worden, dan hoor ik dat graag als eerste van jou 🙏