Over mij

Mark Vroonland shiatsu massage therapeut happy hara Rotterdam
Foto: Bas Kijzers

Ik ben Mark Vroonland, shiatsu massage therapeut. Na een opleiding tot yoga-docent, heb ik in 2014 met shiatsu ‘mijn weg’ gevonden. In dat jaar ben ik bij Qing Bai gestart met de  opleiding tot shiatsu massage therapeut. Ik heb hiervoor veel studies gevolgd. Deze was het zwaarst, maar heeft me ook het meest gebracht.

Traditionele Chinese geneeskunde (TCM) gaat over de mens in verhouding tot de hemel en aarde. Het is een oude les in leven. In evenwicht bewaren. Dit kun je altijd en overal toepassen. Het maakt je rijker van binnen.

Denken versus voelen

In de zomer van 2017 heb ik de opleiding tot shiatsu massage therapeut afgerond. Naast shiatsu werk ik bij de Rijksoverheid. Deze baan vraagt veel van m’n hoofd, verstand, ratio. Shiatsu gaat over voelen, ervaren, aanraken, over de subtiele stroom van energie in de ander en in jezelf. Het is juist het tegenovergestelde van werken met je hoofd. En zorgt daarom voor zo’n mooie balans. Shiatsu is voor mij een gift, de weg én het doel. Het brengt me dichter bij de bron van het leven. Ik weet dat dit zweverig klinkt  😉

Wat kan shiatsu voor jou doen?

Jouw eigen shiatsu ervaring is het enige overtuigende bewijs dat ik je kan bieden.  Wil je een shiatsu massage ontvangen? Neem dan contact met me op voor een behandeling. Of lees meer over wat een behandeling inhoudt.

Nog steeds twijfels of geen idee wat shiatsu voor jou kan doen? Lees dan m’n blog of de interviews met mensen met naam en faam in dit vakgebied.

Opleiding

Basisvakopleiding (Qing Bai) (2017)

Beroepsopleiding Shiatsu Therapeut bij Qing Bai (2017)

Westerse medische basiskennis (2018)

Shiatsu Vereniging Nederland

Happy Hara is aangesloten bij de Shiatsu Vereniging Nederland. Hierdoor worden behandelingen (deels) vergoed uit de aanvullende zorgverzekering.  Lees meer over een shiatsu behandeling
Mijn behandelingen vallen onder het WKKGZ-klachtrecht. Ik ben geregistreerd in het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg  (RBCZ) en val onder de onafhankelijke tuchtrechtspraak van het Tuchtcollege voor de Complementaire Zorg (TCZ). Je vindt hier de klachtenprocedure en hier m’n privacy statement.