Jeanine Hofs boost je energie met de 5 elementen

TCM-therapeut en trainer in energiemanagement. Haar boek ‘Blijvend meer energie’ (“TCM in Jip en Janneke-taal”) is inmiddels verplichte kost bij een aantal opleidingen waar gewerkt wordt met de 5 elementen. Juist omdat het zo lekker praktisch is. Energie is het handelsmerk van Jeanine. Jouw energie, wel te verstaan. Of het gebrek daaraan. Als je meer wilt bereiken in minder tijd, in balans met jezelf en je omgeving wilt komen, dan ben jij bij haar aan het juiste adres.

95% succesvol

Jeanine runt een drukke TCM-praktijk in Eindhoven. Behandelt haar klanten met acupunctuur en kruiden en haalt hierbij een ‘succesrate van 95%’.  Ze werkt alleen nog met mensen die al bij haar in behandeling zijn en richt zich verder op trainingen in energiemanagement.
Jeanine Hofs energie therapeut

“Door de tips en oefeningen in mijn boek kunnen mensen zelf aan hun energie werken”

Energiemangement, wat is dat?

Jeanine lacht en zegt: “dat is lastig uit leggen omdat het zo breed toepasbaar is. Als je goed in je energie zit, dan werkt dat overal op door. Persoonlijk en zakelijk. Als je voldoende energie hebt, voel je je fijner, fitter. Je kunt beter omgaan met je emoties, makkelijker keuzes maken, hebt meer focus. Kortom, je hoeft veel minder hard of veel te werken om meer te bereiken.”

Veel mensen kunnen dus niet zo goed omgaan met hun energie?

“Het zit eigenlijk nog daarvoor. Mensen zijn zich onvoldoende bewust van hun persoonlijke energie, hun levensenergie. Dus weten ook niet dat je die zelf in betere banen kunt leiden. Met praktische oefeningen, met het richten van aandacht en intentie.”

En hoe help jij ze hierbij?

“Binnenkort starten de nieuwe on- en offline trainingen in energiemanagement. Met veel filmpjes, opdrachten, webinars. Hierin ga je heel praktisch aan de slag met je energie. De trainingen beginnen met een 5 elementen test. Hierdoor krijg je een energetisch profiel, een blauwdruk van je persoonlijke succescode. Het maakt duidelijk wat je sterktes en je zwaktes zijn. Wat jouw energiefrequentie is en wat voor situaties je daardoor aantrekt.”

“Ik werk alleen met ambitieuze, gedreven vrouwen, die aan de slag willen met hun energie en onbelemmerd willen groeien”

Kun je hiervan een voorbeeld geven?

“Als je weet wat voor elementtype je bent, krijg je inzicht. Wat zijn jouw kwaliteiten, valkuilen, belemmeringen? Waarop moet je je energie richten? Een Hout-type kan groot denken, maar moet je niet lastig vallen met details. Je kunt dan je energie proberen dit te verbeteren, maar je kunt ook de samenwerking opzoeken met een Aarde-type.”

Wat doe je in zo’n training?

“Dat is heel breed: van meditaties tot schrijfopdrachten, Chinese energie oefeningen, ademhaling, beweging, acupressuur. Westerse kennis met Oosterse filosofie. Vooral heel erg praktisch en met veel TCM-wijsheid.”

Zijn die trainingen alleen voor vrouwen?

“Ja, dat klopt. Ik heb hiervoor een bewuste keuze in gemaakt. Als ik mensen zo goed mogelijk wil helpen, is het belangrijk  de juiste focus te hebben. Met de energieweek neem alleen vrouwen mee. Daar is het hele programma op gericht. Ik heb de missie om de ying-yang verdeling in de wereld bij te sturen. Er is al te veel yang-leiderschap. Bovendien neem ik ook niet alle vrouwen aan voor m’n trainingen. Ik werk alleen met ambitieuze, gedreven vrouwen, die zelf aan de slag willen met hun energie. Vrouwen die onbelemmerd willen groeien.”

Wat was de aanleiding voor het schrijven van je boek?

“Ik heb het boek geschreven om mijn patiënten beter te kunnen helpen. Ze vroegen vaak: is er een boek wat ik kan lezen? En dan kwam ik aan met Macciocia, maar daarin raakten ze de weg kwijt door de vaktaal. Er was duidelijk behoefte aan een boek over TCM in Jip en Janneke-taal.”

Punten prikken

“Wij zeggen dat we met acupunctuur aan de oorzaak werken, maar dat is niet altijd zo. Als je iemand hebt die veel en hard werkt én rug- en knieklachten heeft, dan weten we: Nierenergie-deficiëntie. Maar als ik die alleen behandel met het prikken van punten, dan neem ik daarmee de oorzaak niet weg. Die persoon moet ook rust nemen en bijtanken anders blijft het probleem terugkomen. Door de tips en oefeningen in mijn boek kunnen mensen daar zelf mee aan de gang.”

Wat heeft het boek jou gebracht?

“Door het boek zijn veel mensen op mijn pad gekomen. Het wordt gebruikt in opleidingen, ik word gevraagd voor bijscholingen over de 5 elementen. Hierdoor krijg ik ook weer nieuwe ideeën.”

Denk je al aan een nieuw boek?

“Eigenlijk niet. Ik ga me nu eerst richten op de trainingen in energiemanagement. Moet natuurlijk ook m’n eigen energie in de gaten houden.”

Bibliografie:
Blijvend meer energie –volgens de vijf elementen-

Zie ook:
http://www.jeaninehofs.nl
https://www.facebook.com/MeerEnergie/
https://twitter.com/JeanineHofs
https://nl.pinterest.com/jeaninehofs/