Wil je lekker lang leven? Zorg dan goed voor je Jing!

Het Chinese model van geboorte en leven is verrassend eenvoudig. Het begint allemaal met de Jing van je ouders. Door de vereniging van hun Yin en Yang ontstaat hun gift aan jou: jouw eigen Jing, de basis voor leven dat aanstaande is. Hierna doet Mr. Tao nog wat magische trucs en voilà: 9 maanden later begint jouw levensavontuur.

Op het moment van geboorte daalt de Shen, jouw bewustzijn, in je kleine lichaam. De Shen verspreidt zich naar alle cellen via het Bloed. We zien de kracht van je Shen in je mooie grote ogen. Vanaf dat moment ben je zelf verantwoordelijk voor de aanmaak van energie. Door te ademen en te eten maak je Qi aan, je dagelijkse portie energie.  Als je voor voldoende daily Qi zorgt, hoef je geen beroep te doen op de reserves in de Jing.

En dat wil je ook niet. Want de Jing, opgeslagen tussen de Nieren, is jouw basis voor het leven en laat zich niet aanvullen. Jing op? Helaas, rot dat ik het je moet vertellen, maar dan is je leven voorbij. Daarom is het zo belangrijk om zuinig te zijn op je Jing.

Hoe doe je zuinig aan met je Jing?

Best wel saai wellicht: goed voor jezelf zorgen.
Op z’n Chinees:

  • op tijd naar bed
  • niet te hard werken (let op: studeren is ook werken)
  • niet te veel (maar ook niet te weinig) seks (alleen ♂️)
  • niet te veel kinderen (alleen ♀️)
  • en boven alles: een kalme geest nastreven, luisteren naar je innerlijke stem.

Leven in balans is voor ieder van ons iedere dag een nieuwe uitdaging.  Gelukkig gaan we nu weer richting het Water element, dus tijd voor Uitgebreid Uitrusten. Ik wens je veel Jing 🍀🍀🍀!