Speel jij straks ook het 5 Elementen kwartet ♣️♦️♥️♠️?

Hoe leuk zou het zijn als je met jezelf, met cliënten of met je neefje van 8 een potje Vijf Elementen kwartet kunt spelen? Ter lering en vermaak in de meest letterlijke zin. Nou, dat kan! Alleen…jij moet helpen om de financiering voor de eerste productie op gang te brengen. En wees eerlijk: deze zomer wordt een staycation, dus die 24 euro kun je vast missen. Rolt het spel medio september in je bus. Win-win toch?

Karlijn Eickmans is één van die vele stille krachten achter het European Shiatsu Congress en daarvoor de Shiatsu Proeverij. Daarnaast zit ze in de laatste fase van haar shiatsu opleiding bij de Zen Shiatsu school in Amsterdam. Vanuit passie en als afstudeeropdracht ontwikkelde ze het Vijf Elementen kwartet. Dit wil ze nu op de markt brengen. Tussen droom en realiteit staat nog 2.500 euro. Jij kunt helpen die droom te realiseren.

Ik spreek met Karlijn in haar Amsterdamse quarantaine appartement. Net na een on-line lesje do-in van Joyce Vlaarkamp. De video met het interview staat hieronder. Wil je liever lezen? Lees dan door .

Wat betekenen de Vijf Elementen voor jou Karlijn?

“Het ervaren van de Vijf Elementen in m’n lichaam, helpt me met balans zoeken. Het is een taal naar binnen, een soort toegangspoort. Maar ook een taal naar buiten. Het is heel toegankelijk om over vertellen. Iedereen begrijpt wat seizoenen zijn: hoe een boom groeit, bloeit, rust neemt en weer bloeit.”

Waarom heb je het Vijf Elementen kwartet gemaakt?

“De Vijf Elementen uit een boek leren is best pittig. Het is lastig om het tot leven te laten komen. Dat kan op zo veel leukere manieren. Daarom een kaartspel. Het idee ontstond in gezelschap van 12 shiatsu therapeuten en kwam telkens bij me terug.. Het voelt als mijn Tao.”

Kun je wat vertellen over het spel?

“Ja, het is dus eigenlijk geen kwartet, maar een quintet. Je speelt het als kwartet maar met 5 kaarten per categorie. In totaal bestaat het spel uit zestig kaarten. Per element 12 categorieën, die met één van de elementen samenhangt. Bijvoorbeeld de seizoenen, meridianen, acupunctuurpunten, orgaantijden, emoties en smaakvoorkeuren. Je kunt het op verschillende niveaus spelen en zo steeds diepere kennis verwerven van de Vijf Elementen.”

Vijf elementen quintet

Wie wil het Vijf Elementen kwartet spelen?

“Het is bedoeld voor shiatsu en TCM-therapeuten. Om de Vijf Elementen in het dagelijks leven te brengen. Je kunt er je eigen kennis mee trainen, maar het is ook een toegankelijke manier om het gesprek met een cliënt te starten. Bijvoorbeeld als iemand moeite heeft met praten over zichzelf, over gevoelens. Het is bovendien superleuk om te spelen met je vrienden. En ook art lovers zullen het waarderen; elke kaart is een art piece op zich.”

Ok, ik ben overstag. Wat kost het?

“De productiekosten zijn 29 euro per spel, maar.. als je het bestelt vóór 1 juli 2020 kost het 24 euro en ben je mijn held. Omdat je het mogelijk maakt om het spel daadwerkelijk te produceren. Als er 100 spellen besteld worden voor 1 juni, ben ik safe en kunnen we het produceren. We zitten nu op de helft, dus we zijn er bijna!”

Vijf elemeten kaartspel Karlijn

Waar kan ik het bestellen?

“De on-line voorverkoop gaat via het crowdfund platform Indiegogo. Je kunt het Vijf Elementen Kwartet (tot 1 juli 2020) ook via een Tikkie bestellen.”

Wat is jouw grootste wens met het spel?

“Dat elke shiatsu en TCM-school het Vijf Elementen kwarter in zijn curriculum opneemt en shiatsu therapeuten het gebruiken in hun praktijk en dagelijks leven.”

En je aller-allergrootste wens?

Karlijn lacht:”Dat elk huishouden dit spel in huis heeft. Dat het normaal is om te zeggen dat je Vuur wat geblust mag worden als je zo lekker veel babbelt als ik.”

Dankjewel Karlijn. Ik kijk er naar uit om het Vijf Elementen kwartet met je te spelen op het  European Shiatsu Congress in september!


O ja:

De tekeningen van het Vijf Elementen kwartet zijn handgeschilderd door Clara Scheibe. Je vindt meer van haar werk op Instagram.

En..er is dus nu nog 2500 euro nodig om de droom van Karlijn te realiseren én haar held te worden. Met vereende shiatsu krachten moet dat toch lukken ? Ik heb zelf drie exemplaren besteld: 1 om te gebruiken, 2 om cadeau te geven aan shiatsu matties. Dus nu jij! Bestel ze hier. Je kunt overigens ook via Paypal betalen.

Als je nog twijfelt of de hand op de knip moet houden, kun je ook overwegen om via een Tikkie te doneren.