Futloos? Geen zin om je bed uit te komen?

Voel je je leeg van binnen? Beleef je nergens meer echt plezier aan? Heb je het gevoel dat je vastloopt in je hoofd? Dan heb je last van Qi-stagnatie. Qi is jouw levensenergie. Qi laat je lichaam bewegen, maar ook je geest: je gedachten en emoties. Als Qi vast komt te zitten, kun je je geestelijk geblokkeerd voelen. Shiatsu massage kan hierbij helpen.

Ken je het gevoel dat je niet lekker in je vel zit? Dat eigenlijk niets er meer toe doet. Je nergens meer echt plezier aan beleeft. Word je soms overvallen door onmetelijk verdriet of een gevoel van leegte? Kun je geen reden verzinnen om uit bed te komen? Het is maar een greep uit de symptomen van een (tijdelijk) niet zo gelukkig leven.

Emoties

In de Traditionele Chinese Geneeskunde zijn dit signalen van vastgelopen Qi. Als je Qi vrij door je lichaam stroomt, is er geen vuiltje aan de lucht. Je hebt voldoende energie om de dag door te komen, bent helder in je hoofd, kunt je goed bewegen en bent de baas over je emoties. Kortom: je kunt de hele wereld aan!

Geestelijke klachten

Als Qi vastloopt heb je last van lichamelijke klachten, hoofdpijn, stramheid, PMS, vermoeidheid. Aangezien de Chinezen lichaam en geest niet scheiden, gaat dit vaak samen met geestelijke klachten, zoals:

  • Rusteloosheid
  • Ge├»rriteerdheid
  • Verdriet
  • Schuldgevoelens
  • Moeite met concentreren
  • Slapeloosheid

Neerwaartse spiraal

Na verloop van deze tijd gaan deze klachten je leven beheersen. Ook je omgeving en je relaties merken dat je niet goed in vel zit. Dat je nergens meer zin in hebt. Dat je niet meer bent wie je was. Jij weet het ook. Maar het is lastig om zonder hulp uit deze neerwaartse spiraal te komen. Daar heb je iemand bij nodig.

Weer in beweging

Shiatsu kan je helpen om deze klachten op te lossen of te verminderen. De qi-blokkades in je lichaam opheffen en jou weer terug in balans brengen. Bij een shiatsu-massage lig je gekleed op een futon op de grond. Door lichte strekkingen, rotaties en hand- en duimdruk komt de de energiestroom in jouw lichaam (en daarmee ook in je geest) weer in beweging.

Contact met je innerlijk zelf

Een shiatsu-massage heeft een diep ontspannend effect en zorgt ervoor dat je weer contact kunnen maken met je innerlijke zelf, jouw bron van levensenergie en vreugde.

Herken je je in bovenstaande klachten en wil je ook weer in balans komen?
Neem dan contact met me op om te kijken of shiatsu iets voor jou kan betekenen.