Een massage voor een massage

Net voor de Kerstdagen had ik een afspraak met Carolien. Ze runt de kleinschalige massagepraktijk Radiance vanuit haar huis in Gouda. Het gaat haar voor de wind. Steeds meer mensen weten haar te vinden, voor ontspanning, voor therapie of gewoon omdat ze het ze het fijn vinden om door haar (aan)geraakt te worden.

Lef

Carolien en ik hebben een goeie deal. Een massage voor een massage. Zij een shiatsu massage in de zomer. Ik een Thaise massage in de winter. Thaise massage lijkt wat op shiatsu: kleertjes blijven aan. Maar de strekkingen zijn groter, geven meer ruimte in het lichaam en vragen meer van de masseur. Meer ‘physique’, meer lef om dat met een ander lichaam te doen. Carolien heeft dat soort lef.

Ze heeft haar vak geleerd in Maleisië en reist jaarlijks naar het Oosten om nieuwe technieken uit eerste hand te leren. De muur van haar wachtkamer hangt vol met Aziatische diploma’s.

Grenzen

Dan de massage. Ervaren handen, drukpunt-techniek, anders dan bij shiatsu, juist mét kracht. Ruime stretches zoeken de grenzen van de lenigheid van m’n lichaam op. Ze behandelt benen, armen en hoofd. Bij hoofd gaat mijn Shen aan de wandel. Ik ontwaak als haar handen zich terugtrekken van m’n schedel.

Onbewust

Wat een mooie ervaring.
En wat jammer dat ik het deels alleen onbewust heb meegemaakt. Dat vraagt om een herhaling.
Dankjewel Carolien 🙌
Bij Happy Hara kun je terecht voor shiatsu massage. Mijn specialiteit is shiatsu voor emotionele klachten zoals slapeloosheid en stress.

Lid van Shiatsu Vereniging Nederland

Shiatsu Vereniging Nederland

Ik ben aangesloten bij de Shiatsu Vereniging Nederland. Hierdoor worden behandelingen (deels) vergoed uit de aanvullende zorgverzekering.
Happy Hara staat ingeschreven bij de KVK in Rotterdam onder nummer 70545200