Dat had zo niet gehoeven

Mijn vrouw, voormalige vrouw, stond bekend om haar opvliegende karakter. We hebben nogal wat mensen gekend die na de eerste kennismaking met koffie en een stukje appeltaart vonden dat we een te deviant stel waren. En besloten de relatie niet verder te verdiepen. “Dat komt vast door mij,” zei ze dan schuldig. Ik wist het altijd om te draaien. “Niet door jou. Door de ander schatje”.

Narcolepsie

Ik had een vriend. Hij droeg altijd zwarte kleding die naar een vochtige kelder rook. Hij wist alles van computers. Praatte in nullen en enen. Ik was één van de weinigen die hem kon verstaan. Hij sprak vaak over andere vrienden, maar die hadden nooit een naam. We hadden een jarenlange relatie. Praatten over van alles. Hij raakte zijn baan kwijt want had narcolepsie. Kon onmogelijk op tijd op kantoor verschijnen. Hij vertelde dat hij in de beslotenheid van zijn zooierige studentenkamer soms letterlijk om viel van de slaap. De volgende dag of nacht wakker werd op de vloer zonder besef van tijd en plaats.

Familie uitdrukking

Hij heeft ons destijds geholpen met het witten van de studeerkamer. Had als nevenschade ook het raam gewit. Mijn moeder heeft de verf er met haar nagels af staan krabben. Ze verzuchtte: “Dat had zo niet gehoeven.” We hadden er een familie uitdrukking bij.

Sorry

De computervriend zei te pas en te onpas ‘sorry’. Ik denk dat als je hem een klap voor z’n kop zou geven, hij ook ‘sorry’ zou zeggen. Sorry voor wat? Typisch geval van woordinflatie. Als je de godganse dag tegen alles en iedereen ‘sorry’ zegt, gelooft niemand je meer. Ik weet niet wat mijn vrouw, voormalige vrouw, tegen hem heeft gezegd. Op een dag nam hij de telefoon niet meer op en kwam ook niet meer langs.

Binair

Slechts één keer sprak ik hem nog. Toen ik hem heel sneaky belde vanaf een ander nummer. Ik vroeg: “Is er iets? Ik hoor niets meer van je?” In nullen en enen murmelde hij “liever geen contact meer”. Lag niet aan mij natuurlijk. Ik kon er niet eens gekwetst, boos of wat dan ook over zijn. Ik vond het prima. Als vrienden geen vrienden meer willen zijn, zie ik dat eerder als hun verlies dan als het mijne. Vriendschap is een binaire functie. Het is er of het is er niet.

Puppy

Het opvliegende karakter van mijn vrouw zat er overigens van kinds af aan al in. Toen ze vier was, woonde ze met haar familie op de achtste verdieping van een flat in Rotterdam Zuid. Ze zag er zo lief en mooi uit. Wit jurkje, mooie bos met zwarte krullen. Een poppetje. Was wel een beetje druk. Sprong als een puppy in het rond.

Sushibars

Ten einde raad bond haar moeder haar met een touw rond het middel vast aan de reling van het balkon. Tot grote frustratie van de peutermeid. Zij koelde uiteindelijk haar woede door haar gloednieuwe rode step over de reling te werpen. Ook dat had zo niet gehoeven. Maar ach, ze zijn wel wat gewend in Rotterdam Zuid. Daar gaan deze dagen hele barbecues, nailstudios en sushibars het balkon over.

 
Happy Hara biedt shiatsu massage voor jou. Mijn specialiteit is shiatsu voor emotionele klachten zoals slapeloosheid en stress.

Lid van Shiatsu Vereniging Nederland

Shiatsu Vereniging Nederland

Happy Hara is aangesloten bij de Shiatsu Vereniging Nederland. Hierdoor worden behandelingen (deels) vergoed uit de aanvullende zorgverzekering.
Happy Hara staat ingeschreven bij de KVK in Rotterdam onder nummer 70545200