Bye bye Greetz

Ik ben soms niet aardig. Niet tegen mensen op straat. Niet tegen mensen in het verkeer. In TCM-termen, de onderliggende shiatsu theorie, heet dat Lever-Qi stagnatie. Boosheid, frustratie, woede. Het zijn nuances van hetzelfde verschijnsel. Wees gewaarschuwd:  ik stagneer van huis uit redelijk vlot, word dan een ongeleid projectiel.

Voordat je denkt dat ik een woeste Noorman ben..er zit er altijd wel een kern van waarheid in mijn boosheid. Er is een oorzaak. Vaak onrechtvaardigheid. Iemand rijdt 30 waar je 50 mag. En die iemand rijdt op een of andere manier altijd vóór mij. In een Fiat Duplo of ander klein modelletje. Wel willen rijden maar niet durven.

Niet goed

Op een zonnige zomerdag, na een strandbezoek of ander ontspannend gedrag kan ik dat goed handelen. Op een natte winternamiddag, wanneer ik écht haast heb, niet. Die knuppel die 30 km per uur rijdt, belemmert mij in mijn zelfexpressie. Je wilt niet weten welke termen ik dan bezig. Het zou het zorgvuldig gecreëerde beeld van een evenwichtige shiatsu therapeut kunnen ontwrichten

Kans

Laten we naar de kern gaan. Een waardevolle collega van mij, Jan van Wieringen, manager facilitaire dingen van een grote organisatie, zei eens: “Een klacht is een kans om het beter te doen”. Dat vond ik een mooie interpretatie. Sinds die tijd klaag ik wanneer nodig. Maar geef ook ongevraagd complimenten en reviews als een persoon of organisatie mij verbaast met bovenmatige service.

Veldboeket

Afgelopen december ontving ik een stortvloed aan bloemen. Aan de deur. De aanleiding was, zacht uitgedrukt, niet fijn. De bloemen wel. Tot 2 keer kreeg ik een veldboeket van Greetz. En het was 2 x compleet ruk. Het klinkt natuurlijk prachtig. Een veldboeket. Je ziet een mooie vrouw voor je. Ergens in een zonnig deel van Nederland. In een zomerjurk, zachtjes neuriënd en met een tevreden glimlach op haar gezicht stelt ze liefdevol een veldboeket samen. Voor jou. Stopt het in een doos en brengt het aan jouw deur. De schenker van het boeket tikt vooraf pakweg 30 euro weg en heeft vast een happy customer journey.

Liefdesloosheid

De realiteit is anders. De mooie dame is iemand in een TL-verlichte container die slecht betaald, dito gehumeurd en liefdeloos een boeket bij elkaar harkt, dat in een doos pleurt en laat bezorgen door een bezorgdienst die dat even liefdeloos bij jou naar binnen propt. Of gewoon voor je deur neerzet en wegrijdt. Dát is het veldboeket van Greetz in de realiteit: een bos liefdeloosheid. En wees er blij mee!

Warmte

Het kan ook anders. Ik ontving veel boeketten van Topbloemen.nl. Iemand belde aan. Stond daar aardig, netjes, voorkomend te zijn. Vroeg of ik was voor wie de bloemen bedoeld waren en reikte me met een mooie lach een prachtige boeket aan. Hier sprak warmte uit. Het voelde echt, gemeend. Sinds die dagen, heb ik al twee keer bloemen laten bezorgen via deze club.

Paard

Dan toch nog even terug naar Greetz. Ik heb dus geklaagd. Wie kijkt een gegeven paard in de bek? Ik dus. Lever Qi stagnatie remember? Ik vind dat als iemand zijn centjes aan mij uitgeeft en het vertrouwen schenkt aan een bedrijf om dat te regelen, het ook iets moet voorstellen. Maar Greetz bloemen zijn..ach..als  je het nu nog niet weet.

Kunstzinnig

Ik heb geklaagd. Twee veldboeketten. Twee keer niks. Eentje uit elkaar geplukt en in het buitenbad gelegd. Stond nog kunstzinnig ook. “Kan zo Boymans in,” zei mijn inmiddels volwassen neefje. De volgende maar direct weggegooid. Inclusief megaverpakking.

Ouderwetse postzegel

Sanne van de klantenservice van Greetz vond het grappig: 2 veldboeketten die ik niet in huis kon houden omdat ze indruisten tegen mijn gevoel van esthetiek. Zelfs zo grappig dat ze het niet eens nodig vond mij te compenseren. Geen 5 euro kaarttegoed. Of, beter, een écht fatsoenlijke bos bloemen om te bewijzen dat ze wel degelijk kwaliteit in huis hebben. Dus daarom ben ik een leven lang klaar met Greetz. Account opgezegd. Vanaf heden schrijf ik mijn kaarten weer met de hand en plak een ouderwetse postzegel. Authentiek analoog.

Dus bye bye Greetz 🙋‍♂️
Jullie zijn heel goed in kaarten, maar laat die bloemen maar zitten 😉

 
Happy Hara biedt shiatsu massage voor jou. Mijn specialiteit is shiatsu voor emotionele klachten zoals slapeloosheid en stress.

Lid van Shiatsu Vereniging Nederland

Shiatsu Vereniging Nederland

Happy Hara is aangesloten bij de Shiatsu Vereniging Nederland. Hierdoor worden behandelingen (deels) vergoed uit de aanvullende zorgverzekering.
Happy Hara staat ingeschreven bij de KVK in Rotterdam onder nummer 70545200