Philippe Vandenabeele: “Het universum zit in onze hara”

Hij is directeur van een shiatsu opleiding in Brussel en Fukuoka (Japan), shiatsu therapeut, trainer, schrijver, heler, reiziger, echtgenoot, mens.  Ik spreek Phillippe Vandenabeele rond een uur of 10 in de ochtend, Europese tijd. Aan de andere kant van de wereld maakt hij zich op voor het avondmaal. Onze sociale distentie in corona-dagen overstrekt meerdere werelddelen.

Lees verder

Bye bye Greetz

Ik ben soms niet aardig. Niet tegen mensen op straat. Niet tegen mensen in het verkeer. In TCM-termen, de onderliggende shiatsu theorie, heet dat Lever-Qi stagnatie. Boosheid, frustratie, woede. Het zijn nuances van hetzelfde verschijnsel. Wees gewaarschuwd:  ik stagneer van huis uit redelijk vlot, word dan een ongeleid projectiel.

Lees verder

Bedankt II (2021) 😘

Het is een vreemde tijd. Ook bijzonder. Mijn wereld schudt. Ik zoek vaste grond, evenwicht. Het belet mij niet waar te nemen, zien, ervaren. Ik heb in 2020 mensen bedankt. Dat voelde goed. Ik hoop dat het ook voor hun goed voelde om te weten dat ik hun daden gezien, gevoeld heb. Dit is editie II.

Lees verder

En op de achtste dag schiep God Joep Beving

Het is een feit: ik heb in 2020 veel geluisterd. Naar wat mensen zeiden, vonden, dachten. Maar vooral naar muziek. Vooral naar Joep. 181.564 minuten Spotify. Niet alleen Joep natuurlijk, maar ik denk dat zijn klanken 50% van de tijd hebben gevuld . Waarom Joep? Ik vertel het je.

Lees verder

10 min.

10 minuten Wat zijn 10 minuten? Voorbij voordat je het weet Een fractie van tijd Je komt binnen Lacht Blij me te zien Trots voel ik me bij jou te horen Het leven is paardelullensoep Waar niet is, verliest de koning zijn recht Beter meeverlegen, dan onverlegen Dat dacht ik … Lees verder

Shiatsu door jou

Van de zomer vertelt m’n broer vol trots hij dat hun konijn heeft geleerd welk deel van z’n hok het toilet is. Een hele prestatie, petje af! Maar als een paar weken later konijn Gijs bij mij arriveert, blijkt hij dat óók te weten. Het deel waar niemand hem kan zien. Een grote boodschap verricht je immers het liefst in privacy. Moraal van dit verhaal: mijn broer doet iets voorkomen als zijn verdienste, maar het is ouderwets bedrog. Het lijkt op de problemen die ik op zou lossen met shiatsu.

Lees verder