Speel jij straks ook het 5 Elementen kwartet ♣️♦️♥️♠️?

Hoe leuk zou het zijn als je met jezelf, met cliënten of met je neefje van 8 een potje Vijf Elementen kwartet kunt spelen? Ter lering en vermaak in de meest letterlijke zin. Nou, dat kan! Alleen…jij moet helpen om de financiering voor de eerste productie op gang te brengen. En wees eerlijk: deze zomer wordt een staycation, dus die 24 euro kun je vast missen. Rolt het spel medio september in je bus. Win-win toch?

Lees verderSpeel jij straks ook het 5 Elementen kwartet ♣️♦️♥️♠️?

“Shiatsu op afstand riekt naar Reiki”

Sorry we are closed covid

Het zijn onzekere tijden. Wat begon met een nietsvermoedende Chinees die te goeder trouw een vleermuis in z’n soep stopte, is ontaard in een tijd waarin ieder mens op minder dan 150 cm afstand een risico vormt. Best case krijg je een milde griep. In het andere uiterste betekent het … Lees verder

“In bed liggen bij een verkoudheid? Ben jij wel goed bij je hoofd?”

Verkoudheid op z'n Chinees

De herfst staat in het teken van het element Metaal. Naast loslaten van wat je niet meer nodig hebt, krijg je er in dit seizoen vaak ook iets bij wat je niet kunt gebruiken: verkoudheid of griep bijvoorbeeld. Hoe kijkt de traditionele Chinese geneeskunde aan tegen verkoudheid en griep? En, ook handig om te weten, wat kun je er zelf aan doen?

Lees verder“In bed liggen bij een verkoudheid? Ben jij wel goed bij je hoofd?”

Het element Vuur: de hoogste versnelling van de Vijf Elementen

Het Vuur element symboliseert het hoogtepunt van de Vijf Elementen cyclus. De groei die is ingezet in het Hout element, voltooit zich in de deze fase. Vuur is verbonden met de zomer en onze emoties: het verwarmt, verbindt, brengt samen. Vuur zorgt voor transformatie, verandering, maar kan zonder controle door het Water ontaarden in een vernietigende kracht.

Lees verderHet element Vuur: de hoogste versnelling van de Vijf Elementen

Ankie’s ademhaling

Het is ergens eind jaren zeventig. De kleurentelevisie is gemeengoed, maar de video nog niet. Evenmin als de afstandsbediening. Als je iets anders op tv wilde zien, moest je opstaan, naar de televisie lopen en met knop op het toestel één van de andere zes kanalen selecteren. Niks Netflix. Niks … Lees verder

Manual of Acupuncture heet vanaf nu Handboek van Acupunctuur

Sinds het verschijnen van ‘A Manual of Acupuncture’ van Peter Deadman et al in 1998 heeft het boek snel naam en faam gemaakt als dé bron voor lokalisatie en werking van acupunctuurpunten. Afgelopen jaren is het boek vertaald in het Duits, Frans en nu dus ook in het Nederlands. Geen mening maar feit: dit boek hoort thuis in iedere acupunctuur- en shiatsupraktijk.

Lees verderManual of Acupuncture heet vanaf nu Handboek van Acupunctuur