Behandeling


Wil je een shiatsu behandeling die vergoed wordt?
Kijk dan op de website van de Shiatsu Vereniging Nederland.

Wil je gewoon een goeie shiatsu behandeling?
Neem dan contact op met mijn collega van Shiatsu Dojo.


Bij een shiatsu massage lig je op een futon op de grond. Je hebt hierbij makkelijke kleding aan; een t-shirt en een jogging broek, liefst van natuurstof. Afhankelijk van je fysieke mogelijkheden of klacht kiezen we een behandelpositie die voor jou prettig is (op je rug, buik of zij).  De behandeling bestaat uit strekkingen, rotaties en druk met hand, duim of elleboog.

Hoe lang duurt een shiatsu massage?

Een shiatsu massage duurt ongeveer een uur. Voorafgaand aan de eerste behandeling hebben we een intakegesprek, waarin ik je vragen stel om een compleet beeld van jou en je klachten te krijgen. Door de intake duurt deze behandeling 75 minuten. Hier lees je meer over wat je bij het intakegesprek kunt verwachten.

Goed om te weten:

  • Shiatsu massage wordt over kleding heen gegeven
  • Eet 1.5 uur voor de behandeling niet meer
  • Drink na afloop voldoende water
  • Voel je je na afloop moe? Geef hier dan aan toe: je lichaam vraag om rust

Wat kost een shiatsu massage?

Een behandeling kost 55 euro. Ik reken geen apart tarief voor een intake. Je ontvangt na afloop via e-mail een factuur van de behandeling. Je hoeft dus niet contact te betalen.
Ik ben aangesloten bij de Shiatsu Vereniging Nederland. Hierdoor worden behandelingen (deels) vergoed uit de aanvullende zorgverzekering.
Je kunt in het het vergoedingenoverzicht van de Shiatsu Vereniging Nederland zien of en hoeveel jouw verzekering vergoedt.

Hoe weet ik of shiatsu massage helpt bij mijn klacht?

Shiatsu werkt goed bij klachten van het bewegingsapparaat, rugpijn, stress, burn-out, onrust en slapeloosheid. Overleg even met me als je twijfelt of shiatsu iets voor jouw klacht kan doen.

Hoeveel behandelingen zijn nodig voordat ik van mijn klacht af ben?

Dat hangt van de klacht en de persoon af. Als je al langere tijd last hebt van een klacht, dan is het meestal niet in 1 behandeling opgelost. De vitaliteit van je lichaam bepaalt mede het tempo van herstel. Met een shiatsu behandeling geef je iemand niet meer energie, maar verdeel je de aanwezige energie beter over het lichaam. Verwacht dus geen wonderen, maar laat je verbazen door de intelligentie van jouw lichaam. Lees wat is shiatsu? voor meer achtergrondinformatie.

Hoe maak ik een afspraak voor een shiatsu massage behandeling?

Mail naar mark@happyhara.nl of gebruik het contactformulier.

Bellen kan natuurlijk ook:06-11136622

Ik ben niet altijd in staat om de telefoon op te nemen, dus stuur dan s.v.p. een appje.

Ik heb een klacht over de behandeling. Wat moet ik doen?

Het kan natuurlijk zijn dat je niet tevreden bent over mijn behandeling. Gelukkig kun je die klacht ook kwijt. Lees hiervoor de klachtenprocedure.