De 5 favorieten boeken van Joyce Vlaarkamp

Joyce Vlaarkamp is shiatsu-therapeute en directeur van de Zen-shiatsu opleiding in Amsterdam. Haar school vierde onlangs het 20-jarig bestaan met workshops van Haruhiko Masunaga (de zoon van ‘de bron’). Binnenkort lees je hier het interview dat ik met haar had. Als voorproefje hier alvast haar 5 favoriete boeken.

Cover Chinese Fascinatie voor de geest de werking van het innerlijk - Dianne SommersDe Chinese Fascinatie voor de geest: de werking van het innerlijk, Dianne Sommers (2007)

“Een prachtige vertaling van de Nei Ye over het handhaven van het hart als spiritueel midden.
Een absolute must om te lezen en nooit meer los te laten.”

Meer info

Cover van Five Spirits - Lorie Eve Dechar Five Spirits: The Alchemical Mystery at the Heart of Traditional Chinese Medicine, Lorie Eve Dechar (2006)

“Geweldig uitgebreide diepgaande verkenning van de spirits, ons meest wezenlijke en spirituele niveau van Qi.”

Meer info

 

Filosofie met de vlinderslag - Woei-Lien ChongFilosofie met de vlinderslag, de daoistische levenskunst van Zhuangzi, Woei-Lien Chong (2016)

“De ruimtelijkheid en openheid die deze vertaling van de klassiek taoistische teksten je meegeeft is als een cadeau op zich. Het woordgebruik strelend en voor veel herlezen vatbaar. De teksten van Zhuangzi hebben vaak betrekking op ambachtelijkheid en daar herken ik me in als shiatsu therapeut, heel inspirerend!”

Inkijkexemplaar
Meer info

 

Cover The Spark in the machine - Daniel KeownThe Spark in the Machine, How the science of acupuncture explains the mysteries of western medicine, Daniël Keown (2014)

“Een voortvarende jonge arts legt wetenschappelijke verbanden tussen embryologie en de oosterse geneeskunde.”

Meer info

 

 

Cover ontbijt je fit - Jutta KoehlerOntbijt je fit, starten met de vijf elementen voeding, Jutta Koehler (2014)

“Er moet natuurlijk ook (lekker) gegeten worden! En als dit al het ontbijt is, kijk ik uit naar haar volgende boeken! In Ontbijt je Fit wordt heel goed uitgelegd hoe belangrijk het respecteren van je milt Qi is.”

Meer info

En lees ook even het interview dat ik eerder met Jutta Koehler had