Eerst jij! 3 tips die jou direct meer energie geven

moe of zelfs uitgeput? Last van terugkerende fysieke klachten? Zit je niet lekker in je vel maar weet je niet wat je er aan moet doen? Grote kans dat je wel wat extra energie kunt gebruiken. Jeanine Hofs is TCM-therapeut en trainer in energiemanagement. Met trainingen helpt zij vooral vrouwen om minder veel en minder hard te werken, meer te bereiken en meer energie over te houden. Volgende week heb ik een interview met haar. Hieronder alvast drie tips van Jeanine voor meer energie. Vijf tips voor meer energie van Jeanine Hofs

1.       Zet jezelf op 1

Deze tip geldt vooral voor vrouwen. Die zijn geneigd zich in relaties op een tweede, derde of vierde plaats te zetten waardoor je megasnel energie verliest. Dus zet jezelf op 1. Dan kun je je energie beter behouden en daarmee anderen beter helpen.

2.       Beperk de invloed van negatieve mensen

Als je omgaat met mensen met een negatieve energiefrequentie, word je daar gemakkelijk in meegesleurd. We kennen ze allemaal: mensen die alleen maar klagen en zeuren. Word je bewust van hun invloed en wat het met jouw energie doet.

3.       Doe ieder uur een energiecheck

Vraag jezelf ieder uur even af: hoe gaat het met mij. Is je energie gedaald? Stuur dan bij. Dat werkt veel beter dan dat je aan de eind van de dag merkt dat je zonder energie zit. Dus maak een lijstje van de dingen die jou energie geven, bijvoorbeeld:

  • Ga even naar buiten
  • Adem even goed door (dat kan altijd en overal)
  • Drink je favoriete thee uit je favoriete mok
  • Praat even met iemand
  • Geef je boosheid de ruimte: ga stampvoeten!
  • Luister naar je favoriete muziek

Kortom, zet al je zintuigen in om je energie terug te pakken. Al is het maar 0,1%. Op termijn heb je dan sneller door wanneer je energie terugloopt en kun je dit eerder corrigeren.

<<Alle tips zijn van Jeanine>>