10 redenen waarom jij naar het European Shiatsu Congress in Amsterdam moet gaan

Op 4, 5 en 6 september 2020 is het zo ver. Dan vindt het 6e European Shiatsu Congress plaats. Nota bene in Nederland! Dit is een unieke kans voor jou als NL-shiatsu-therapeut. Ik geef je 10 redenen waarom jij van de partij moet zijn.

1. Het is in Nederland

Voor de vorige editie van het European Shiatsu Congress moest je naar Wenen. In Amsterdam kun je binnen 2 uur zijn. Dat geeft jou een enorme voorsprong op de rest van Europa. Het congres wordt nog net niet op je deurmat afgeleverd. En volgende keer is het waarschijnlijk in Londen. Maar dat is pas in 2023.

ESC 2020 in Holland

2. Nog specifieker: het is in Amsterdam

Ik weet dat er een soort van 010, 070, 020-provinciaal chauvinisme heerst binnen NL-landgrenzen. Maar verplaats jezelf eens in de schoenen van een gemiddelde Europeaan. Die denkt aan bloembollen, molens, softdrugs én…Amsterdam. Bovendien is het nergens in Nederland zo kleurrijk als daar. Dat matcht mooi met al die verschillende shiatsu stijlen. Eens? Mooi!

Amsterdam European Shaitsu Congres 2020

3. De locaties zijn uitzonderlijk bijzonder

Ooit shiatsu gegeven of ontvangen in een kerk? Wat dacht je van De Duif of de Vondelkerk. Het is een renaissance van de spirituele waarden die deze locaties uitademen. Waar kun je je beter verbinden met de Dao dan in de gewijde stilte van deze monumenten? Doet het bovendien goed als achtergrond voor je Instagram-pics  😛

Shiatsu tempel De Duif tijdens Proeverij 2019

4. Meet de shiatsu masters anno 2020

Als we 1970 als arbitrair startpunt nemen voor shiatsu in het westen, dan zijn we als shiatsu community slechts 50 jaar jong. We hebben een beperkte set aan ‘masters’. Maar het ESC 2020 heeft een superieure line-up aan toppertjes gestrikt:  Carola Beresford, Bill Palmer, Sasaki Sensei, Suzanne Yates, Alice Whieldon. Geen idee wie dit zijn? Een extra reden om te komen en van hun te leren. Hier vind je een totaaloverzicht van de trainers.

Ook goed om te weten…congres klinkt naar mannen met baarden, naar oeverloos gepraat achter tafels. Zo’n congres wordt het niet. De insteek is maximaal hands on. Dus veel om direct in jouw praktijk te brengen 🙌.

Proeverij Carola Beresford

5. Maak kennis met andere NL-trainers

Zoals te verwachten, zijn juist Nederlandse shiatsu lecturers goed vertegenwoordigd. Omdat veel shiatsu-mensen blijven hangen bij docenten van hun initiële opleiding, is het verfrissend om elders je oor ten luister te leggen. Dus kom luisteren naar en leren van Barbara Dudman, Alan Nash, Jaana Siltasalmi of Joyce Vlaarkamp.

Barbara Dudman op het European Shaitsu Congress 2020 in Amsterdam

6. Ervaar hoe GROOT shiatsu is

Shiatsu in je praktijk in Oude Pekela voelt best eenzaam. Wil je ervaren van welk collectief je onderdeel uitmaakt? Dan heb je geen keuze en moet je écht komen. Net als een shiatsu behandeling, is dit iets dat alleen maar kunt ervaren. Op het European Shiatsu Congress in 2017 heb ik m’n eigen shiatsu kennis kunnen spiegelen aan dat van anderen en was verbaasd over de vele gezichten, vormen, stijlen, mensen, die zich met shiatsu bezig houden.Proeverij Yvonne van Remmen en Norbert

7. Ontvang shiatsu bijscholingspunten

Ben je lid van een beroepsvereniging? Dan krijg je (shiatsu) bijscholingspunten voor het bijwonen van workshops. Het is de kers op de taart. Bovendien bieden sommige beroepsverenigingen ook nog fikse korting op een kaartje aan.

Cherry pie

8. Het duurt 3 lange dagen

We hebben het over een vrijdag, zaterdag en zondag van 09.00-18.00. Je hoeft dus maar 1 werkdag in te leveren en kunt maandag weer vol nieuwe inspiratie aan de slag. Als je een relaxed programma samenstelt, pak je minstens 8 workshops in 3 dagen!

European Shiatsu Congress 3 days in september 2020

9. Grand Party included!

Vrijdag een beetje opwarmen.
Zaterdag Shen & lichaam los.
Zaterdagavond kan je Qi vrij en overvloedig stromen op het ESC 2020 dansfeest.
Mis dit niet (zoals ik in 2017 😥 ) want dan voel je je écht heel lang een sukkel.

Saterday party night at European Shiatsu Congress 2020

10 Groovy Sunday: met een goed gevulde hara retour

Om het allemaal te laten bezinken, aan het einde van de dag ergens een stiltesessie. Het yin voeden. Contemplatie.Terug van verspreid collectief naar je eigen zone. Ik weet zeker dat je huiswaarts keert met een happy Shen en een goed gevulde hara.

going home with a happy hara

Dat is het!  Nou vooruit…nog iets. Dit is de video die van de Shiatsu Proeverij in 2019 is gemaakt. Eigenlijk een warming-up voor het ESC 2020. Laat je even meevoeren op het Qi van het collectief.

En to top it all off…dit is een video-impressie van het Shiatsu Congress in 2017.

Heb ik je kunnen overtuigen dat je naar het European Shiatsu Congress in Amsterdam moet? Gelukkig😅 !
Check op de website van het ESC hoe je van de partij kunt zijn.

Nog steeds niet overtuigd? Jammer. Misschien dan ff je Galblaas versterken 😉