Kersverse shiatsu therapeuten klaar voor (eigen) praktijk

Het schooljaar 2016-2017 van de beroepsopleiding tot shiatsu therapeut bij Qing Bai is afgerond. De balans: 97% van de studenten is geslaagd. Ik vroeg m’n klasgenoten: 1. wat vond je van de opleiding? en 2. wat ga je nu doen? Dit is wat de kersverse shiatsu therapeuten zeiden.

Wendy Vlasblom

Wendy Vlasblom

“Mooi om 3 jaar lang het menselijk lichaam en het leven van de Oosterse kant te leren bekijken. Totaal anders,. Zeer interessant en goed voor je eigen ontwikkeling als mens. Praktijk- en theorielessen waren goed in balans. Mooie basis om verder te groeien als therapeut.”

Wat ga je nu doen?

“Aan de slag in mijn eigen praktijk Noah in Den Bosch. Absoluut verder leren. Je bent nooit uitgeleerd. Wat precies ga ik op m’n gemak het komend half jaar bekijken. Eerst heerlijk genieten van een zomer zonder studieboeken!”

Anoek Gadiot

“Van verpleegkundige naar dans/bewegingstherapeut naar shiatsu-therapeut. Ik heb al een hele weg doorlopen maar groeien stopt nooit. De opleiding vond ik prettig.. Fijne docenten en een goede organisatie. Theoretisch wel pittig. Je krijgt het niet cadeau!”

Liefde en passie

“Inmiddels ben ik al een half jaar gestart met mijn eigen praktijk voor danstherapie, shiatsu therapie en lichaamswerk. Shiatsu, terug voelen in je lijf, is mijn liefde en passie in het leven. Ik blijf studeren en groeien met alles wat nog op mijn pad komt. Ik ben nu aangesloten bij de beroepsvereniging VBAG en met het diploma op zak, voel ik dat mijn praktijk mag groeien. Ik ben er klaar voor!”

www.essentire.nl

 

Lonneke van der Spek

“De opleiding was boeiend, soms moeilijk, maar ook leuk. Het eerste jaar heb ik de shiatsu-opleiding in België gedaan. Deze was meer op de praktijk gericht. Met aandacht voor voeding en yoga. En veel minder theorie! Ik had graag een combinatie van deze twee gehad.  Maar ja, dan duurt de opleiding wel langer dan 3 jaar.”

Ik ben bezig met een eigen praktijk. En verder leren: bijscholingen en Westers Medische Basiskennis.”

www.lonneke.fit

 

Tanja Davans

“Hiervoor heb ik de basisopleiding tot BOCAM-therapeut gedaan. Een superleuke opleiding gebaseerd op de Oosterse natuurfilosofie en TCM. Omdat ik de theoretische verdieping binnen deze opleiding miste, heb ik voor Qing Bai gekozen. Over de theorie heb ik niets te klagen. Er had wel iets meer aandacht besteed mogen worden aan het ervaringsgerichte stuk, aan jou als aankomend therapeut.

Wat ga je nu doen?

Ik geef nu al shiatsu- en energetische ontspanningsmassages. Mijn praktijk verloopt voornamelijk via mond-tot-mondreclame. Na m’n vakantie maak ik een plan om dit groter aan te pakken. En ik ga Westerse Medische Basiskennis doen. Zodat ik een brug kan slaan tussen ‘Westerse’ kwalen en de Oosterse kijk daarop.

Hanneke Bouman

“De opleiding was vooral heel erg leuk! Ik heb alle lesstof verzwolgen en vond alles interessant. Veel van wat ik om mij heen zie, valt nu op zijn plek.”

Wat ga je nu doen?

“In verband met de kinderen, die ook aandacht nodig hebben, begin ik klein. Behandelingen bij jou of mij thuis en bij voorkeur onder schooltijden. Verder leren: Jazeker!”

 

 

 

Raisy de Rooy

Ik heb veel geleerd de afgelopen 3 studiejaren. Theorieles kreeg ik het liefst van Barbara Dudman. Zij is lekker duidelijk en geeft actief les. Gewoon opletten en antwoorden paraat hebben, daar houd ik van 😉 Ik vond het wel lange dagen. Maar uiteindelijk altijd leerzaam en gezellig met alle studiegenootjes.”

“Ik ga voor de combi”

“In de bijscholing van Barbara Dudman, Japanse behandeltechnieken voor Shiatsu therapeuten, verwacht ik weer veel te leren. En verder behandel ik mensen thuis. Of ik hier echt mijn baan van wil maken, weet ik nog niet. Ik ben docent lichamelijke opvoeding en ga voor de combi :)”

 

Ruud van der Vegt

“Ik heb de opleiding onderschat en moest m’n stinkende best moeten voor de theorie. Nu kijk ik er met trots op terug. Het allermeeste plezier heb ik beleefd aan de praktijklessen met Charlotte Geven en Wim Sanders. Ik neem mijn petje af voor Barbara Dudman, die het leeuwendeel van de theorie door mijn strot heeft gestampt. Zonder haar heldere formuleringen zou ik het niet hebben gered.”

Eigen praktijk

“De afgelopen tijd heb ik de voorbereiding gedaan voor een eigen praktijk. Website, Facebook, visitekaartjes, logo zijn inmiddels op orde. In september start ik met de bijscholing Japanse behandeltechnieken voor Shiatsu therapeuten van Barbara. Informeel, geen examens, veel praktijk!”

www.thebrownecompany.nl

Mirabelle Janssen Shiatsu DeurneMirabelle Janssen

Fijne opleiding en fijne leraren 😃👍. Niet alleen technieken worden goed uitgelegd ook de theorie erachter. Jammer dat de bijscholingen alleen in Amersfoort zijn.”

Wat ga je nu doen?

“Ik ben mijn eigen praktijk al begonnen 😃. In september start ik met Westerse Medische Basiskennis en Japanse behandeltechnieken voor Shiatsu therapeuten.”

Annet Huizing

“Voor mij was het een heel proces omdat ik in het eerste jaar zwanger ben geworden. Drie weken na de bevalling zat ik alweer in de schoolbanken. De theorie vond ik vrij pittig. Door deze opleiding ben ik gegroeid als mens en heb ik een bredere kijk gekregen op balans en gezondheid. Door de hara training ben ik krachtiger geworden, meer gecentreerd. Waardoor ik een betere therapeut kan zijn.”

“Verder studeren en eigen praktijk”

“Ik heb mijn eigen praktijk en behandel bij ons thuis in Den Bosch. Nu heb ik de ruimte om verder te groeien. Daarnaast ben ik een samenwerking aangegaan met Casacoaching, een NLP coachingscollectief. In september ga ik weer verder studeren: Westers Medische Basiskennis.”

 
Happy Hara staat ingeschreven bij de KVK in Rotterdam onder nummer 70545200
Lid van Shiatsu Vereniging Nederland

Shiatsu Vereniging Nederland

Ik ben aangesloten bij de Shiatsu Vereniging Nederland. Hierdoor worden behandelingen (deels) vergoed uit de aanvullende zorgverzekering.