Behandeling

Bij een shiatsu massage lig je op een futon op de grond. Je hebt hierbij makkelijke kleding aan; een t-shirt en een jogging broek, liefst van natuurstof. Afhankelijk van je fysieke mogelijkheden of klacht kiezen we een behandelpositie die voor jou prettig is (op je rug, buik of zij).  De behandeling bestaat uit strekkingen, rotaties en druk met hand, duim of elleboog.

Hoe lang duurt een shiatsu massage?

Een shiatsu massage duurt ongeveer een uur. Voorafgaand aan de eerste behandeling hebben we een intakegesprek, waarin ik je vragen stel om een compleet beeld van jou en je klachten te krijgen. Door de intake duurt deze behandeling circa een half uur langer. Hier lees je meer over wat je bij het intakegesprek kunt verwachten.

Goed om te weten:

  • Shiatsu massage wordt over kleding heen gegeven
  • Eet 1.5 uur voor de behandeling niet meer
  • Drink na afloop voldoende water
  • Voel je je na afloop moe? Geef hier dan aan toe: je lichaam vraag om rust

Wat kost een shiatsu massage?

Een behandeling kost 55 euro inclusief 21% BTW. Je ontvangt na afloop een factuur van de behandeling.

Lid van Shiatsu Vereniging Nederland

Shiatsu Vereniging Nederland

Ik ben aangesloten bij de Shiatsu Vereniging Nederland. Hierdoor worden behandelingen (deels) vergoed uit de aanvullende zorgverzekering. Als je wilt welk deel van de factuur je kunt declareren, raadpleeg dan het het vergoedingenoverzicht op de website van Shiatsu Vereniging Nederland.

Hoe weet ik of shiatsu massage helpt bij mijn klacht?

Shiatsu werkt goed bij klachten van het bewegingsapparaat, rugpijn, stress, burn-out, onrust en slapeloosheid. Overleg even met me als je twijfelt of shiatsu iets voor jouw klacht kan doen.

Hoeveel behandelingen zijn nodig voordat ik van mijn klacht af ben?

Dat hangt van de klacht en de persoon af. Als je al langere tijd last hebt van een klacht, dan is het meestal niet in 1 behandeling opgelost. De vitaliteit van je lichaam bepaalt mede het tempo van herstel. Met een shiatsu behandeling geef je iemand niet meer energie, maar verdeel je de aanwezige energie beter over het lichaam. Verwacht dus geen wonderen, maar laat je verbazen door de intelligentie van jouw lichaam. Lees wat is shiatsu? voor meer achtergrondinformatie.

Hoe maak ik een afspraak voor een shiatsu massage behandeling?

Mail of bel me voor een afspraak. Je vindt hier contactinformatie.