Geheim wapen voor leren acupunctuurpunten

Voor m’n opleiding tot shiatsu-therapeut is kennis van de meridianen en acupunctuurpunten noodzakelijk. Je moet weten waar een punt op het lichaam ligt, hoe het heet, wat de werking is. In totaal gaat het om zo’n 150 punten. Acupuncturisten moeten er 360 kennen dus eigenlijk worden shiatsu-therapeuten nog gematst. Vraag is: hoe krijg je al deze acupunctuurpunten in je hoofd?

Koelkast

Het antwoord, hoe verrassend, is: stampen, stampen, stampen. En toepassen in de praktijk natuurlijk. Bovendien heb ik een geheim wapen: de koelkastmagneet! Bij ieder bezoek aan de koelkast, valt mijn blik op het lijstje op de deur met de top 60 van belangrijkste punten. Dit werkt echt goed. Een plakje kaas en wat info om het af te romen. Over een paar maanden zitten die punten net zo strak in mijn hoofd als de Duitse naamvallen en voorzetsels.

acupoint-combinations-happy-haraExtra

Op het lijstje staan per meridiaan alle Yuan, Luo, Xi-Cleft, Back-Shu en Front-Mu punten. En het totaal aantal punten per meridiaan. Op één of andere manier blijft ook dat nooit in m’n hoofd zitten. Verder als extraatje nog het rijtje met weefselpunten (Hui) én commandopunten (Gao-Wu).

Bonus

Bovendien, het is buiten alle proporties, als bonus op de bonus nog vier Meesterpunten (Chong Mai, Dai Mai, Ren Mai en Du Mai). Ik zeg niet dat het leren hiermee vanzelf gaat, maar het maakt het wel een stuk makkelijker. Met de feestdagen voor de deur voorzie ik veel extra verkeer richting koelkast. Zo rond de jaarwisseling ben ik een lopende encyclopedie der acupunctuur.

Hebben?

Wil jij ook je puntenkennis ophalen met dit geheime wapen? Stuur me dan een mailtje. De kosten voor de magneet inclusief verzenden zijn 25 euro. Dat is toch belachelijk goedkoop? Ja, dat is het! Maar ik doe het niet voor de vette winst maar om het voor jou makkelijker te maken. De voorraad is beperkt, dus wees er snel bij want op=op.
Happy Hara staat ingeschreven bij de KVK in Rotterdam onder nummer 70545200
Lid van Shiatsu Vereniging Nederland

Shiatsu Vereniging Nederland

Ik ben aangesloten bij de Shiatsu Vereniging Nederland. Hierdoor worden behandelingen (deels) vergoed uit de aanvullende zorgverzekering.