Waar word jij 😡pislink van ?

Weet je het nog? Corona-days? Wat waren we bang! Maar wat waren we ook verbroederd. Net als getuigen van een ongeluk spontaan met elkaar gaan praten, waren we een natie van 17 miljoen mensen die met elkaar in gesprek ging. Verbonden in angst stonden we open voor elkaar. Gingen we om ‘elkaar heen staan’.  Gelukkig is dat kleffe gedoe voorbij!

Lees verderWaar word jij 😡pislink van ?

Muziek voor Mark Rutte

Muziek voor Mark Rutte

Sinds het uitbreken van de C-crises heb ik welbeschouwd 2 keer naar de persconferentie van onze premier gekeken. Ik zag zijn stapeltje cd’s in het torentje liggen. Achteloos. Alsof hij zich daar tussen alle afspraken door even terugtrekt. De deur op slot. Schouders ontspannen in zijn kalfslederen bureaustoel. Ogen gesloten. … Lees verder

Speel jij straks ook het 5 Elementen kwartet ♣️♦️♥️♠️?

Hoe leuk zou het zijn als je met jezelf, met cliënten of met je neefje van 8 een potje Vijf Elementen kwartet kunt spelen? Ter lering en vermaak in de meest letterlijke zin. Nou, dat kan! Alleen…jij moet helpen om de financiering voor de eerste productie op gang te brengen. En wees eerlijk: deze zomer wordt een staycation, dus die 24 euro kun je vast missen. Rolt het spel medio september in je bus. Win-win toch?

Lees verderSpeel jij straks ook het 5 Elementen kwartet ♣️♦️♥️♠️?

“Shiatsu op afstand riekt naar Reiki”

Sorry we are closed covid

Het zijn onzekere tijden. Wat begon met een nietsvermoedende Chinees die te goeder trouw een vleermuis in z’n soep stopte, is ontaard in een tijd waarin ieder mens op minder dan 150 cm afstand een risico vormt. Best case krijg je een milde griep. In het andere uiterste betekent het … Lees verder

“In bed liggen bij een verkoudheid? Ben jij wel goed bij je hoofd?”

Verkoudheid op z'n Chinees

De herfst staat in het teken van het element Metaal. Naast loslaten van wat je niet meer nodig hebt, krijg je er in dit seizoen vaak ook iets bij wat je niet kunt gebruiken: verkoudheid of griep bijvoorbeeld. Hoe kijkt de traditionele Chinese geneeskunde aan tegen verkoudheid en griep? En, ook handig om te weten, wat kun je er zelf aan doen?

Lees verder“In bed liggen bij een verkoudheid? Ben jij wel goed bij je hoofd?”

Het element Vuur: de hoogste versnelling van de Vijf Elementen

Het Vuur element symboliseert het hoogtepunt van de Vijf Elementen cyclus. De groei die is ingezet in het Hout element, voltooit zich in de deze fase. Vuur is verbonden met de zomer en onze emoties: het verwarmt, verbindt, brengt samen. Vuur zorgt voor transformatie, verandering, maar kan zonder controle door het Water ontaarden in een vernietigende kracht.

Lees verderHet element Vuur: de hoogste versnelling van de Vijf Elementen